Условия за ползване

I. Общи условия.
Настоящите общи условия са в сила от 15.09.2014 г. И уреждат начина и условията на покупко-продажба посредством уеб сайта на www.sunsolar.bg, който е собственост на СЪНСОЛАРБГ80 ЕООД наричан по-долу „Търговец“. С посещението на уеб сайта потребителят, наричан по-долу „Клиент“ се съгласява и задължава да ползва настоящите Условия за ползване.
1. www.sunsolar.bg е уеб сайт за електронна търговия – за продажба и доставка на публикуваните в него стоки.
2. Търговецът има право да променя цените на предлаганите стоки в сайта без да уведоми за това потребителите в сайта.
3. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на заявката и потвърждението на избраната стока.
4. При подаден неверен или грешен адрес, лице за контакти или телефон в заявката от страна на Клиента, Търговецът не се счита за задължен за каквото и да е обвързване и изпълнение на поръчката.
5. Договорът с Клиента се счита за сключен след завършване на процедурата по поръчване на продукт от Онлайн магазина на www.sunsolar.bg от страна на Клиента.
6. Търговецът се задължава след получаване и потвърждение на заявлението от Клиента, да достави на Клиента поръчаната стока.
7. Търговецът не носи отговорност, ако Клиентът е посочил неверни или непълни данни в направена поръчка на адрес www.sunsolar.bg.
8. Възможно е разминаване в цветовата гама на продуктите показани на снимките, за което Търговеца не носи отговорност.
9. Клиента заплаща цената на продукта в момента на поръчката направена от него, електронният търговец няма право да променя цената в момент до доставката на артикула в клиента.
II. Права и задължения на страните
1. Търговецът се задължава:
1.1. Да потвърди наличността на поръчаните артикули или да откаже поръчката в срок от 3 работни дни;
1.2 Да достави в срок до 3 работни днистока или стоки, които Клиента е поръчал и са в наличност.
2. Клиентът се задължава:
2.1. Да посочи коректно данните за поръчка и доставка на стоката.
2.2. Да заплати цената на стоката и да осигури достъп за получаване на стоката според указаните условия.
3. В случай, че Клиента не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес Търговецът се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по доставката. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението.
III. Отказване от стока
1. Клиентът има право да откаже получаването на заявената за покупка от него стока, когато тя му е доставена при едно от следните условия:
1.1. Доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента и това може да се установи чрез обикновения й преглед;
1.2. Цената, която Клиентът следва да заплати, не съответства на цената, на която е поръчана стоката.
2. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка, да върне получените артикули, ако продукта отговаря на една от по-горе посочените причини. Връщането се допуска при следните условия:
2.1. стоката е в добър търговски вид, оригинална опаковка без следи от употреба (ако има такава).
2.2. клиентът заплаща всички разходи, свързани с транспортирането на стоката до посочения от представителя на Търговеца адрес.
2.3. продукта трябва да бъде върнат до 14 дневен срок след получаването му.
IV. Възстановяване на сума
1. Възстановяването на сума за закупена стока става след приемане на пратката от страна на Търговеца, и след установяване на нейната цялост! Възстановяването на сумата става по банков път, по сметка изпратена по електронен път от страна на Клиента. Възстановяването на сумата се извършва до 15 работни дни.
2. Търговецът запазва правото си да не възстанови заплатената от Клиента сума в случай на нарушено едно или повече условия за връщане на стока.
V. Лични данни
1. Търговецът полага дължимата грижа за защита на личните данни на Клиента, станали известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка.
2. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, Търговецът може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в договора.
VI. Гаранционни условия:
1. Търговецът дава на Клиента с всяка закупена стока гаранция, предвидена според българското законодателство и в частност Закона за защита на потребителя.
2. Гаранцията отпада в случай на:
2.1. Повреди, причина за които е лошо съхранение или неправилна експлоатация от страна на клиента.
2.2. Опит за ремонт от страна на Клиента.